vineri, 29 ianuarie 2010

Ia-ţi crucea şi îmi urmează Mie

http://sfioaniacobhozevitul.wordpress.com/

Se spune ca un om se tot plangea lui Dumnezeu de crucea pe care o avea. Spunea mereu ca viata lui e prea grea, ca nu poate duce atatea greutati. Se ruga lui Dumnezeu sa-i usureze greutatile vietii, sa ii dea o cruce mai usoara.
Intr-o noapte, Domnul i-a trimis un inger care i-a spus ca Dumnezeu a auzit rugamintea lui si l-a trimis la el in ajutor. L-a luat si l-a dus intr-o gradina in care erau o multime de cruci. Unele erau mari, altele mai mici, unele din aur, altele din argint, unele din bronz, altele din lemn. Omul, bucuros, a inceput sa se uite la crucile din aur si din argint, ca i-ar fi placut sa isi ia o astfel de cruce. Dar cand a vrut sa ia crucea din aur n-a putut s-o clinteasca din loc. A incercat o alta cruce, frumoasa, din argint, dar nici pe aceasta n-a putut sa o ridice, daramite sa o duca. S-a uitat in jur, care crucea ar putea sa o ridice!
A vazut undeva, intr-o margine, rezemata de gardul gradinii, o cruce mai mica, din lemn. A mers la ea, a luat-o, a vazut ca o poate ridica,ca o poate duce, si i-a zis ingerului: “Crucea aceasta o aleg, pe aceasta vreau sa o duc.”
Ingerul i-a raspuns: “Este chiar crucea pe care Domnul ti-a dat-o tie. Crucea din aur este a celor care si-au sfintit viata prin nevointe, a celor ca s-au rugat si au nimicit puterea demonilor prin rugaciunile lor, este creucea sfintilor. Crucea din argint este a celor care si-au dat viata pentru Hristos, au murit marturisindu-L. Acestea au avut o cruce mult mai grea decat cea pe care o ai tu.”
Omul a inteles ca viata lui, cu toate greutatile si lipsurile ei, este cea pe care o poate trai si ca nu este mai grea decat o poate duce.
Nu imi amintesc unde am citit-o, dar sper sa iti fie de folos.

“Înainte de a-ti lua crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa cea dumnezeiasca, a verificat-o cu dreptatea Sa cea neajunsă, a încălzit-o in inima Sa cea plina de iubire, a cântărit-o in mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva sa fie mai grea decât o poţi duce. Si, după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o si ti-a pus-o pe umeri.
Deci, o poţi duce! Tine-o bine si urca pe Golgota spre Înviere!”
(Constantin Galeriu)




2 comentarii:

  1. daca se pot dona 2% catre parohia sfintiei voastre, va rog lasati un comentariu pe http://donez2lasuta.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. La inceputul articolului este un link catre site-ul Sf Ioan Iacob. Acea adresa nu mai e valabila, site-ul a fost mutat la http://sfioaniacobhozevitul.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere