sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Săptămâna Păcii

În perioada 15 – 20 noiembrie 2010 a avut loc la Şcoala Nr.4 Dorohoi Proiectul « PACEA SI NONVIOLENŢA PENTRU COPIII LUMII » din cadrul « Săptămanii Educaţiei Globale »

Scopul proiectului este de a oferi posibilitatea elevilor de a se integra in activităţi extraşcolare, de a se implica în acţiuni de combatere a violenţei şi de a duce un mod de viaţă pacifist. Este un exerciţiu de solidaritate, de acţiune civică, pentru promovarea şi protejarea comună a drepturilor copiilor, într-o lume afectată de criza economică globală.

Obiectivele proiectului sunt: conştientizarea şi respectarea drepturilor omului şi a drepturilor copilului, conştientizarea provocărilor globale referitoare la pace şi nonviolenţă, cinstirea şi preţuirea personalităţilor care au militat şi militează pentru menţinerea păcii in lume, formarea deprinderilor de a lucra în echipe şi multe altele.

În cadrul acetor manifestări, vineri, 19 noiembrie 2010, am vorbit împreună cu domnul profesor Diaconescu, profesor de sprijin pentru copiii cu nevoi speciale de la Scoala nr. 4, despre "Rolul păcii sufleteşti şi despre cum se poate ajunge la pacea interioară".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu