sâmbătă, 9 octombrie 2010

Despre A.T.O.R. Dorohoi


Cap.1

Partea frumoasa a vietii

Viata este darul primit de la Dumnezeu. Ea este binecuvantata atat cu bucurii cat si cu tristeti . Fiecare persoana tinde spre partea cat mai frumoasa a vietii, incercand sa depaseasca incercarile la care este supus. Partea frumoasa a vietii este acea perioada in care individul considera ca a atins apogeul fericirii, intr-un fel sau altul. Orice om fiind unic in felul sau, traieste in mod diferit bucuriile oferite de Dumnezeu, nestiind sa le puna in valoare de cele mai multe ori insa.

Cap.2

Adolescenta, un capitol interesant al vietii

Adolescenta este un capitol important al vietii deoarece incepem sa ne maturizam, sa intelegem viata si uneori avem parte de multe greseli. “De curand am cunoscut o persoana care la prima vedere parea foarte linistita si de treaba. Dar petrecand mai mult timp cu ea i-am descoperit adevarata personalitate. Avea preocupari nesanatoase asa ca am incercat sa inteleg la ce pericol se expune, am inceput sa-l ajut sa se indrepte pe calea cea buna. In mare masura am reusit”. Asadar adolescenta e un capitol sensibil al vietii si trebuie sa fim atenti la cei din jurul nostru pentru a vedea daca am ales drumul cel bun. Adolescenta reprezinta si o parte a vietii in care parintii joaca un rol important, iti pot raspunde la multe dintre grijile tale, ei fiind un adevarat sprijin pentru adolescenti. Tot in aceasta perioada a vietii avem ocazia sa legam prietenii pe viata si sa dezlegam multe din misterele vietii. “Acum suntem foarte buni prieteni si mergem chiar si la biserica impreuna, am gasit si alte persoane cu care am format un grup cu care ne petrecem timpul liber”.

Cap.3

Tinerii de astazi si preocuparile lor

Preocuparile tinerilor de astazi sunt diferite. Ei nu mai merg la biserica, nu-si mai amintesc de Dumnezeu in mintea lor existand doar ideea de distractie si plimbarile cu prietenii sau statul in fata calculatorului pe site-urile de socializare sau chat-uri. De cele mai multe ori nici scoala nu ii mai preocupa pe acestia si se lasa purtati de val fara a avea un tel adevarat in viata.

Cap4.

Problemele si nevoile tinerilor de astazi

  • problema si nevoia integrarii;
  • conflictul intre generatii;
  • problema timpului ocupat de multimea temelor, nevoia de timp liber;
  • nevoia de a avea prieteni, de a avea un grup(o gasca);
  • nevoia de a primi sfaturi;
  • nevoia de sustinere;
  • nevoia de asi descoperi talentele;
  • problema locurilor pe care le frecventeaza;

Cap.5

Hristos in viata Tinerilor

Tinerii in zilele noastre au o viata zbuciumata, condimentata cu vise implinite dar si esecuri. Cei mai multi considera ca isi traiesc viata alergand dupa fericire, totul dovedindu-se un miraj pentru ca ceea ce cauta este de fapt Hristos, Care le poate raspunde la toate intrebarile si le poate fi cel mai bun prieten.

Tinerii au nevoie mai mult ca oricand de modele vrednice de urmat. O calauza in viata tinerilor de astazi trebuie sa fie o persoana care l-a gasit deja pe Hristos :

-duhovnicul;

-familia;

-prietenii.

Noi trebuie sa fim niste marturisitori ai lui Hristos acolo unde ne aflam.

Vrei sa devii si tu un marturisitor al Lui Iisus? Ai nevoie de prieteni adevarati ? Te intrebi si acum oare ce asteapta Dumnezeu de la tine? Vino la A.T.O.R- Asociatia Tinerilor Ortodocsi filiala Dorohoi si noi vom incerca sa iti raspundem la aceste intrebari.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu