sâmbătă, 27 aprilie 2013

Sute de credincioşi au participat, sâmbătă, la pelerinajul de Florii din Dorohoi













Sute de credincioşi şi 21 de preoţi au participat sâmbătă, 27 aprilie 2013 (Sâmbăta lui Lazăr), în Dorohoi, la tradiţionalul pelerinaj de Florii, Incepând cu ora 13:00, în Biserica „Sf. Parascheva” („Sf. Vineri”) din Dorohoi s-a oficiat slujba Vecerniei. Procesiunea a pornit de la Biserica „Sf. Parascheva” in jurul orei 14:30, după ce a avut loc slujba Vecerniei. 
Pelerinajul a continuat pe Bulevardul Victoriei, s-a urcat până la „Blocul Turn” și pe esplanada dintre băncile comerciale, s-a urcat apoi către Biserica de lemn de lângă Catedrala municipiului Dorohoi. Evenimentul este organizat pentru a aminti de intrarea în Ierusalim a Mântuitorului Iisus Hristos. Floriile reprezintă una din cele mai mari sarbători creştine. 
În duminica Floriilor trebuie să ne aducem aminte de felul în care a intrat Iisus în Ierusalim, a fost întâmpinat cu bucurie şi cu flori de aceea trebuie să fie o sărbătoare a bucuriei şi a florilor. Acest pelerinaj este o marturisire de credință o pregustarea a bucuriei marii sărbători a Învierii Mântuitorului Hristos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu