miercuri, 29 august 2012

Prozelitismul "fratilor din Toflea" a ajuns iar la Dorohoi


   
   Este al doilea an de cand fratii din Toflea isi fac aparitia la Dorohoi. Intr-un cort destul de maricel cu aspect de circ ambulant la exterior intr-unul din cartierele orasului Dorohoi asa zisii "crestini dupa Evanghelie" din satul Toflea jud. Galati au ventit ca sa predice  "oamenilor cu frica de Dumnezeu" cuvantul Evangheliei pe ritm de manele. Cu un program foarte atragator pentru copii bazat pe joculete atractive si multa ciocolata, sucuri si alte dulcegarii iar pentru adulti reviste si cd-uri GRATIS au incercat sa predice Evanghelia in orasul in care acum mai bine de 500 de ani Sfantul Voievod Stefan cel Mare a ridicat o biserica ortodoxa. Nu stiu cati dintre ortodocsi au stat sa asculte predicile lor cert este ca au reusit sa deranjeze un cartier intreg cu muzica religioasa pe ritm de manele la ore tarzii.
       Fac apel catre toti crestinii ortodocsi sa ia aminte la acesti asa zis "crestini" si inainte de a citi aceste materiale ofeite GRATIS ( la fel cum fac traficantii de droguri care   ofera victimelor primele doze pe  GRATIS si facandu-i apoi dependenti ) sa ia aminte la istoria acestui neam si sa-si aduca aminte ca Evanghelia a fost predicata acum 2000 de ani de Sf. Ap. Andrei pe teritoriul patriei noastre si ca avem nenumarate dovezi espre existenta crestinismului ortodox  inca din primele secole chiar acolo langa Galati de unde provin acesti "misionari" care nici pe departe nu fac misiune ci prozelitism sectar.


   "Sectele crestine sunt un semn apocaliptic si o dovada a slabirii credintei in Dumnezeu. Atat in lume cat si la noi se inmultesc si se vor inmulti din cauza nebagarii noastre de seama si din cauza nestiintei Sfintelor Scripturi a celor multi din poporul nostru. Pe un crestin bine orientat in Sfanta Scriptura si in dumnezeiestile dogme ale credintei ortodoxe, nici un fel de secta nu-l poate converti si amagi. Cei mai multi care cad prada sectelor sunt oameni nelamuriti in credinta ortodoxa si care nu cunosc Sfanta Scriptura, Dogmele, Sfintele Canoane si invataturile Sfintilor parinti. De aceea, preotii de la orase si sate ar trebui sa le faca cunoscute cele de mai sus, in predicile din biserici, spre a-i lumina in aceasta privinta si spre a-i avea buni aparatori ai credintei crestine ortodoxe in Biserica lui Hristos cea dreptmaritoare. Dumnezeiestii parinti zic ca " viata mintii este lumina cunostintei, iar nestiinta este orbirea sufletului" (Sfantul Maxim Marturisitorul, Filocalia, volumul II). Foarte usor se inseala de sectanti cei ce nu citesc Sfanta Scriptura si nu cunosc invataturile Sfintilor Parinti. Raspandirea sectelor din tare noastra se datoreaza si lipsei de preoti devotati, nu numai slabirii credintei ortodoxe.
   Sectele creaza si o mare primejdie pentru unitatea etnic-nationala a poporului roman, deoarece toate sectele din tara noastra au venit din alte tari si au mare simpatie cu tarile de unde s-au nascut si au venit la noi. Inima lor nu este in tara noastra, nici nu tin la fiinta nationala a poporului roman, ci se silesc pe cat pot sa slabeasca unitatea de credinta si unitatea nationala a romanilor pentru a ne domina. Numai acela este un adevarat crestin si cetatean roman care tine cu tarie la credinta ortodoxa apostolica a neamului in care s-a nascut, credinta pe care o avem de aproape doua mii de ani si in care s-a format poporul roman si crestin din cele mai stravechi timpuri.
   Ne trebuie mai multa catehizare ortodoxa, carti de popularizare a credintei strabune si slujbe misionare cu ierarhi si preoti mai multi in toate bisericile ortodoxe, dar mai ales in cele lovite de secte. Ne trebuie si calugari misionari prin manastiri, ca sa colaboreze cu preotii de mir si sa faca impreuna misiune in parohiile cu grupari sectare. Credinciosii asculta cu multa incredere de duhovnicii si preotii calugari din manastiri. Duminica ar trebui sa se faca slujbe misionare, cu predici de catehizare cel mai bine dupa amiaza la Vecernie.
    Cele mai bune mijloace de intarire a vietii duhovnicesti in parohie, pe langa cele aratate mai sus, sunt: savarsirea regulata si cu evlavie a slujbelor bisericesti in fiecare biserica; organizarea regulata de slujbe misionare cu preoti buni si predici catehetice; formarea de coruri bisericesti in toate parohiile; formarea unor bogate biblioteci misionare pe langa parohii si biserici pentru initierea si educarea enoriasilor; vizitarea anuala in grupuri organizate de credinciosi, a manastirilor si a locurilor sacre din tara noastra, fapt care fortifica unitatea religioasa si etnica a romanilor ortodocsi; formarea in cadrul fiecarei parohii de comitete crestine misionare si filantropice, cu scopul organizarii de ajutoare de boala celor saraci si bolnavi si sustinerii preotului impotriva prozelitismului sectar individual; spovedania regulata individuala a credinciosilor si acordarea Sfintei Impartasanii, dupa caz; combaterea sustinuta a betiei, divortului, avortului, desfraului si tuturor conflictelor imorale din parohie; ajutorarea materiala a saracilor si familiilor cu bolnavi si copii numerosi; educarea exemplara a copiilor preotului si enoriasilor sai si altele. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu